Marcați
Compensații pentru familiile tinere
Peste 40 de mii de familii din Capitală vor obține în acest an compensații de 40 la sută din factura pentru agentul termic. În premieră, în lista beneficiarilor au fost incluse și familiile tinere. Ca urmare, numărul beneficiarilor va fi mai mare, față de anul trecut. Modificările introduse în regulament prevăd prelungirea termenului de efectuare a plăților până în 1 iunie 2020, și nu până în 1 septembrie 2019. Proiectul a fost aprobat astăzi de Consiliul municipal Chișinău.

Familiile tinere, ai căror membri au vârsta de până la 35 de ani, vor putea beneficia de compensarea cheltuielilor pentru agentul termic, dar și pentru evacuarea deșeurilor și diferența datelor apometrelor, dacă au un venit mediu global ce nu depășește 5.000 de lei de persoană. La stabilirea compensației se va lua în calcul doar venitul pentru ultimele 12 luni de la data depunerii cererii.

Locuitorii Capitalei, care au beneficiat și până acum de aceste compensații, vor trebui doar să depună cereri de confirmare, în care vor face dovada că venitul global nu este mai mare de 3.000 lei, iar componența familiei a rămas neschimbată. Primarul general Ion Ceban susține că regulamentul urmează a fi schimbat semnificativ, încât să fie simplificată procedura de depunere a actelor și să fie majorată valoarea compensației.

Pe lângă compensarea a 40 la sută din costul facturii pentru energia termică, Primăria oferă ajutor pentru diferența datelor apometrelor, evacuarea gunoiului și electricitate, în medie, câte 500 de lei pentru familie.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).