Marcați
CMC a votat primul viceprimar al Capitalei
Activistul civic Victor Chironda a fost numit astăzi în funcția de viceprimar al Capitalei. Candidatura lui a fost propusă de către primarul general Ion Ceban și a întrunit 41 de voturi din partea consilierilor municipali. Candidaturile celorlalți trei viceprimari propuși de edil nu au întrunit suficiente voturi. Ion Ceban a anunțat că va iniția consultări cu toți consilierii, pentru a-i convinge să aprobe candidaturile pe care le-a propus.

Victor Chironda este viceprimar responsabil de domeniul urbanismului și mobilitate urbană. În ultimii șapte ani, el s-a manifestat în calitate de activist civic și a implementat mai multe proiecte de amenajare a spațiilor publice. A candidat pentru postul de primar din partea Partidului ”Forța Nouă” și a acces în consiliul municipal. Are studii și stagii în străinătate în domeniul urbanismului. Prioritatea acestuia este elaborarea noului plan general urbanistic și planului de mobilitate urbană durabilă.

Ceilalți trei candidați nu au întrunit numărul necesar de voturi. Este vorba de actualul ambasador al Republicii Moldova în Estonia, Inga Ionesii, fosta secretară de stat a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Angela Cutasevici și juristul Ilie Ceban. Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, intenționează să-i propună repetat forului local cele trei candidaturi.

"Aceste candidaturi care au fost propuse sunt toți oameni foarte pregătiți, oameni cu experință bogată, oameni profesioniști, oameni intergi și evident că voi propune încă odată Consiliului Municipal Chișinău ca să fie acceptate candidaturile. Reiterez voi încerca să organizăm discuții separate cu fiecare candidat ca ei să poată convinge să sunt foarte buni în domeniile de competență pe care le reprezintă sau urmează să le administreze", a spus Ion Ceban.

Angela Cutasevici urmează să fie responsabilă de educație și domeniul social, iar Inga Ionesii - de economie și atragerea investițiilor. La rândul săi, Ilie Ceban ar urma să gestioneze activitatea juridică și gospodăria locativ-comunală.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).