Marcați
Ion Chicu: Nu vom admite creșterea tarifelor pentru gazele naturale
Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit astăzi cu președintele Consiliului de Administrație al ”Gazprom”, Alexei Miller. Oficialii au discutat despre asigurarea țării noastre cu gaze naturale, despre achitările pentru acest tip de combustibil, dar și despre implementarea pachetului energetic III.

Premierul moldovean i-a mulțumit președintelui gigantului rus pentru deschiderea manifestată în procesul de negociere a condițiilor de furnizare. De asemenea, Ion Chicu a menționat că nu vor fi admise majorări de tarife pentru gazele naturale. Alexei Miller l-a felicitat pe prim-ministrul moldovean cu ocazia învestirii în acest post, urându-i realizarea obiectivelor pe care și le-a propus. De asemenea, Alexei Miller a menționat că ”Moldovagaz” achită în prezent consumul curent în volum deplin. El a descris scenariile tehnice privind furnizarea gazelor naturale în țara noastră, inclusiv prin România și Bulgaria, și a menționat că acestea pot asigura consumul intern. În finalul discuției, părțile au convenit asupra implementării unui set de măsuri, care să asigure furnizarea neîntreruptă a gazelor naturale pentru consumatorii din Republica Moldova.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).