Marcați
Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu ambasadorul României
Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Interlocutorii au remarcat caracterul complex și dinamica pozitivă a colaborării dintre Republica Moldova și România, inclusiv rezultatele foarte bune ale relațiilor comerciale. Oficialii au fost unanimi privind importanța extinderii proiectelor de colaborare în toate direcțiile.

În contextul situației politice din țara noastră, speakerul l-a informat pe diplomatul român despre intenția fermă a autorităților Republicii Moldova de a promova reforme reale cu efect durabil. În special, Zinaida Greceanîi a remarcat că se va insista pe urgentarea reformei justiției, aceasta urmând să fie realizată în mod transparent, în consultare cu societatea civilă și în strânsă coordonare cu Comisia de la Veneția.

De asemenea, Președintele Parlamentului a reiterat determinarea autorităților de a continua implementarea Acordului de Asociere cu UE, dar și alte înțelegeri asumate de Republica Moldova în raport cu partenerii externi.

parlament.md
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).