Marcați
Autorizații pentru transport în Ucraina
Transportatorii de mărfuri din țara noastră au obținut o cotă de 3.000 de permise pentru Ucraina. Acestea au fost eliberate suplimentar de către autoritățile țării vecine și sunt valabile până la sfârșitul anului. Totuși, lotul reprezintă doar 10 la sută din numărul de autorizații solicitate de Agenția Națională Transport Auto din țara noastră.

Autorizațiile de tipul “Ucraina bilateral și tranzit” sunt eliberate câte una pentru fiecare TIR cu o capacitate de încărcare mai mare de 3,5 tone sau cu masa totală mai mare de șase tone. Amintim că transportatorii au organizat mai multe proteste în această lună. Ei au solicitat un număr suficient de autorizații pentru transportul mărfurilor în Federația Rusă. Atunci, Ministerul Economiei, condus de Vadim Brînzan, a anunțat că nu poate identifica o soluție pentru această problemă. Între timp, în urma discuțiilor purtate de președintele Igor Dodon cu vicepremierul rus, Dmitri Kozak, pentru țara noastră au fost eliberate suplimentar 500 de autorizații. În total, pentru anul 2019, Federația Rusă le-a oferit transportatorilor din Moldova 15.000 de autorizații pentru transportarea mărfurilor.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).