Marcați
Anenii Noi aniversează 288 de ani
Orașul Anenii Noi aniversează astăzi 288 de ani de la fondare. De hram, în centrul oraşului au fost organizate mai multe acţiuni culturale şi sportive. De asemenea, pe scena din centrul oraşului a avut loc o ceremonie de transmitere a atribuțiilor de către vechiul primar către cel ales recent.

Sărbătoarea a început cu o paradă a colectivelor culturale din oraş. De asemenea, mai mulţi meşteri populari şi-au expus lucrările. Spectatori a adunat și competiţia la trântă.

Pentru copii, a fost amenajată o zonă specială cu trambuline, iar în piaţa din centralul oraşului - mai multe curţi în stil tradiţional. Toţi vizitatorii puteau să guste din bucate moldoveneşti, inclusiv şorici şi porc la proțap.

Orășenii au apreciat bucatele oferite pentru degustație și programul festiv.

Locuitorii orașului Anenii Noi au fost felicitați cu ocazia zilei orașului și de către primarul ales, Alexandr Mațarin, care a candidat din partea Partidului Socialiștilor. El a menționat că este plin de energie și că este pregătit să implementeze, alături de echipa din PSRM toate proiectele pe care și le-a propus în campania electorală.

"Le mulțumesc absolut tuturor celor care au participat și m-au sprijinit. Pentru mine, asta a fost foarte important. Acum, noi sărbătorim. Pentru noi astăzi este o zi foarte importantă. De mâine, începem deja să lucrăm. Suntem gata de muncă, suntem gata de rezultate" , a spus Alexandr Mațarin.

De ziua orașului Anenii Noi, 12 cupluri longevive au beneficiat de cadouri în contextul sărbătoririi nunții de aur. Hramul a continuat cu un concert extraordinar. Pe scenă au evoluat vedete precum Ion Suruceanu și formații SunStroke Project, Brio Sonores. La final, a fost organizat un spectacol de focuri de artificii. Prima atestare documentară a orașului Anenii Noi datează din 1731. În componența urbei intră și satele Albinița, Berezchi, Hârbovățul Nou și Ruseni.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).