Marcați
Percheziții la filiale ”Moldovagaz”
Percheziții la ”Moldovatransgaz”, ”Bălți-Gaz”, ”Șoldănești-gaz" și ”Ialoveni-gaz”. Descinderile au avut loc azi-dimineață, iar la ele au participat ofiţeri ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii şi procurori pentru combaterea criminalității organizate şi cauze speciale. Potrivit acestora, întreprinderile vizate au prejudiciat ”Moldovagaz” și alte întreprinderi afiliate acesteia cu 20 de milioane de lei.

Într-un comunicat difuzat de Procuratura Generală se menționează că materialul probatoriu ridicat de anchetatori va fi examinat pentru stabilirea circumstanțelor în care au fost aplicate schemele frauduloase. Este vorba de acte relevante, dar și de resurse financiare de proveniență necunoscută, de la persoane publice. Reprezentanții Procuraturii menționează că perchezițiile sunt corelate cu cele desfășurate la ”Ungheni-Gaz”, luna trecută. Pentru această faptă, legislația prevede o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 15 ani. ”Moldovatransgaz” este operator de gaze naturale, iar ”Ialoveni-gaz” și ”Bălți-gaz” sunt operatori de distribuție. Toate aceste întreprinderi sunt afiliate ”Moldovagaz” și sunt societăți comerciale separate.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).