Marcați
Igor Dodon: Mai este timp pentru răgaz
Președintele țării, Igor Dodon, îi îndeamnă pe deputații din majoritatea parlamentară să dea dovadă de maturitate politică. Mesajul șefului statului a venit după ce în Parlament a fost înregistrată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu. Igor Dodon a mai declarat că încă se poate ajunge la o înțelegere cumpătată, pentru a evita destrămarea majorității parlamentare și, eventual, organizarea alegerilor anticipate.

În adresarea sa, Igor Dodon susține că deputații trebuie să manifeste inteligență politică, nu doar rigiditate în promovarea unor proiecte personale. Potrivit șefului statului, procesele politice din ultimele zile sunt tensionate, însă nu sunt fatale pentru coaliția de guvernare.

"Există teren și timp, câteva zile, pentru ca inițiativa anticonstituțională să fie retrasă. Există încă răgaz pentru reflecții din partea conducerii blocului ”Acum” și pentru înțelegerea faptului că procurorul general nu poate fi subordonat politic, iar coaliția nu trebuie jertfită pe altarul ambițiilor personale. Cetățenii așteaptă de la guvernare nu confruntare de ambiții și de interese partinice, ci rezultate concrete în economie, în viața socială, în promovarea unor reforme eficiente, corecte și coerente cu conceptul de stat de drept. Avem de rezolvat multe probleme în țară, nu să ne certăm între noi, fiindcă este și iresponsabil, și imatur, după greutățile și riscurile comune prin care am trecut acum cinci luni”, a mai declarat șeful statului.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).