Marcați
Șoferii de TIR au protestat pentru a treia oară de la începutul lunii
Șoferii de TIR au protestat astăzi din nou. Este a treia acțiune de acest fel de la începutul lunii. De această dată, în fața Guvernului au venit manifestanți din mai multe raioane. Revendicarea este aceeași - eliberarea unui număr suficient de autorizații pentru exportul mărfurilor în Federația Rusă. Conducerea Ministerului Economiei a anunțat însă că, deocamdată, nu a identificat o soluție pentru problema TIR-urilor.

Majoritatea protestatarilor spun că, de o lună, nu mai au niciun venit din activitatea de transporturi și că nu mai au cu ce să-și întrețină familiile. În opinia lor, prin indiferența sa, Guvernul provoacă o adevărată criză socială.

După discuțiile cu secretarul de stat al Ministerului Economiei, Nicolae Ciornîi, la care presa nu a avut acces, la declarații a ieșit un reprezentant al Consiliului Asociației Internaționale a Transportatorilor Auto.

Valeriu Tulbu, membrul Consiliului Asociației Internaționale a Transportatorilor Auto: "La ședință a participat conducerea Ministerului Economiei. Este o soluție acuma pentru următoarea săptămână - 500 de autorizații adăugătoare, care partea rusă a promis partei moldave și respectiv pe Ucraina - 3.500 de autorizații. Da, este o situație foarte complicată și grea, care s-a format pe parcursul anilor care au fost. Autorizațiile care sunt, ele se dau la nivel de paritate".

Cele 500 de autorizații la care s-a referit reprezentantul Consiliului Asociației Internaționale a Transportatorilor au fost eliberate, în regim de urgență, în urma discuțiilor purtate de președintele Igor Dodon cu vicepremierul rus, Dmitri Kozak, acum două săptămâni. Protestatarii spun că, în cazul în care Ministerul Economiei nu va identifica o soluție de durată, vor bloca principalele drumuri naţionale şi căile de acces către punctele vamale. Pentru anul 2019, Federația Rusă a oferit pentru transportatorii din țara noastră 15.000 de autorizații de export.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).