Marcați
Forum investiţional la Comrat
La Comrat şi-a început astăzi lucrările un forum investițional. La reuniune participă delegați din 13 ţări, care au posibilitatea să descopere potențialul investițional al regiunii. Chiar în prima zi a discuțiilor, participanții la eveniment au semnat câteva acorduri de cooperare.

Cele mai mari delegaţii de la forumul de la Comrat sunt cele din ţările care cooperează strâns cu autonomia găgăuză. Eeste vorba de Turcia, Federaţia Rusă, România şi Bulgaria. Investitorii au fost salutaţi de başcanul Irina Vlah.

"Programul forumului nostru este prevăzut doar pentru două zile. Este prea puțin timp pentru a obține o imagine completă a potențialului economic al Găgăuziei, dar sunt sunt convinsă că şi în această scurtă perioadă o să susţineţi entuziasmul nostru nemărginit şi hotărârea fermă de a accelera industrializarea autonomiei găgăuze. Noi, pas cu pas, mergem spre acest obiectiv! Vom deveni regiunea Republicii Moldova, care se dezvoltă cel mai dinamic. Astăzi, acest lucru nu este doar un vis al nostru, ci o chestiune a viitorului apropiat. Vă propunem, stimaţi investitori, să deveniţi parte a istoriei noastre de succes", a declarat Irina Vlah.

Oaspeții de peste hotare au declarat că sunt interesaţi de potenţialul investiţional al autonomiei găgăuze. În special, pentru ei este atractiv sectorul serviciilor, cel zootehic şi industria turismului.

Forumul investițional din Găgăuzia se desfășoară pe parcursul a două zile. Participanţii la reuniune vor vizita mâine Zona Economică Liberă de la Vulcăneşti, dar şi parcurile industriale de la Comrat şi Ceadîr-Lunga.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).