Marcați
Tensiuni în coaliția PSRM-”ACUM”
PSRM este gata să păstreze coaliția cu blocul ”Acum”, însă doar în condițiile în care premierul Maia Sandu va retrage proiectul de lege privind asumarea răspunderii pentru modificarea Legii Procuraturii. Declarația a fost făcută astăzi de către membrii fracțiunii parlamentare a PSRM, după discuții cu Maia Sandu.

Potrivit deputatului PSRM, Vasile Bolea, în această situație s-a ajuns din cauză că blocul ”Acum” a încălcat acordul semnat în luna septembrie, în care a fost stabilită în mod expres modalitatea de selectare a procurorului general.

"În data de 6 s-au produs două lucruri. În primul rând, s-au schimbat regulile de joc în timpul jocului, dar noi știm cu toții, din istorie, cine făcea și cine proceda în asemenea mod, doar Vladimir Plahotniuc și, iată la acest acord s-a făcut iată așa, prin acea încercare de asumare de răspundere. Iată în asemenea mod a procedat Vladimir Filat. O simbioză dintre Plahotniuc și Filat, astăzi o vedem în chipul doamnei Maia Sandu, ceea ce a făcut ea. Ați desconsiderat o întreagă echipă a Partidul Socialiștilor care suntem în coaliție" , a spus Vasile Bolea.

În timpul discuțiilor de astăzi, deputații PSRM și-au exprimat nemulțumirea față de activitatea Guvernului în unele domenii, inclusiv cel social și economic, a amintit deputatul PSRM Vasile Bolea.

"Au fost puse foarte multe întrebări față de dumneaei, și referitor la acel dezastru care există în sfera, dar el este, și la acel dezastru care este în domeniul economic și toți cetățenii simt lucrul dat, la acel dezastru care este în Ministerul de Interne și referitor la ordinea publică și toate celelalte lucruri, siguranța cetățenilor, toate acestea lasă de dorit. Noi nu suntem cu diplome ”Harvard” dar cei cu diplome ”Harvard” au dus țara într-o stare jalnică. Vrem să dăm un aport la scoaterea țării din această situație și în noi, pur și simplu se dă cu piciorul" , a precizat el.

În aceste condiții, singura soluție pentru a păstra majoritatea parlamentară este ca Guvernul să-și retragă proiectul de lege prin care și-a asumat răspunderea în fața parlamentului pentru modificarea Legii Procuraturii.

"După o oră și 30 de minute de discuții, noi considerăm, și i-am spus doamnei prim-ministru, vrem să păstrăm această coaliție, vrem să păstrăm acest Guvern, să mergem împreună, toate cele trei componente ale coaliție de guvernare, a majorității parlamentare, vrem să mergem împreună înainte. S-a spus doamnei prim-ministru, unica cale de ieșire din această situație pe care tot ei eu adus-o în data de 6, la trei zile după ce ei au pierdut Capitala. Noi am înțeles că acestea sunt unele frustrări de ordini politic, dar dacă acestea sunt frustrări, atunci nu trebuie să dai foc la casă sau la țară, este să retragă acest proiect prin care și-au asumat răspunderea", a mai adăugat Vasile Bolea.

După încheierea discuțiilor cu deputații PSRM, prim-ministrul Maia Sandu a refuzat să facă declarații pentru presă.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).