Marcați
Beție în preajma liceului
Administrația unui liceu din sectorul Râșcani al Capitalei îi cere preturii să intervină într-o situație neplăcută. În preajma școlii își desfășoară activitatea un bar în care sunt comercializate și țigări. Zilnic, acolo consumă alcool zeci de oameni, iar părinții își fac griji pentru securitatea elevilor. Reprezentanţii preturii de sector dau asigurări că problema va fi soluiţionată în curând.

Chioșcul în care sunt vândute alcool şi ţigări se află, practic, la o distanţă de numai 30 de metri de Liceul ”Sadoveanu”. Numărul doritorilor de a bea aici este mare permanent, indiferent de oră. Prin urmare, zilnic, de dimineaţă, elevii sunt martorii unor scene de beţie, care degenerează în certuri.

Potrivit directorul liceului, Ion Popov, barul şi magazinul își desfășoară activitatea de câţiva ani. Deşi s-a adresat de mai multe ori la poliţie, situaţia nu s-a schimbat.

Şi părinţii solicită interzicerea vânzări băuturilor alcoolice în preajma şcolii, însă autoritățile rămân surde la acest demers.

Elevii au povestit că au fost martori la certuri dintre clienții barului.

Administraţia barului recunoaşte că vinde alcool, însă face referire la legislație, care i-ar permite această activitate.

La pretura de sector ni s-a comunicat că problemă va fi soluţionată în curând.

La Liceul ”MIhail Sadoveanu” din Capitală își fac studiile 1.115 elevi. Potrivit legislaţiei, comercializarea alcoolului şi ţigărilor este permisă la o distanţă de, cel puţin, 200 de metri de instituțiile de învăţământ.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).