Marcați
Premii pentru finaliștii din Chișinău ai concursului ”Eroii noștri”
Șase elevi din Republica Moldova au ajuns în finala concursului internaţional ”Naşi gheroi”, organizat de ”Rossotrudnicesto”. În total, organizatorii au selectat 34 lucrări dintre cele 13.000 prezentate la concurs. Învingătorii din ţara noastră au fost premiaţi astăzi la oficiul ”Rossotrundnicestvo” din Chişinău. Ei vor beneficia de odihnă în celebra tabără ”Artek”.

Concursul internaţional ”Naşi gheroi” s-a desfăşurat în luna septembrie şi a fost organizat în comun cu organizaţia rusă ”Sdelaem vmeste”. La el au participat peste 13.000 de elev din 11 ţări, inclusiv 3.000 din Republica Moldova.

Ideea concursului a fost ca elevii să povstească despre eroii din ţara lor şi din Federaţia Rusă, a căror soartă este legată de două ţări. Unul dintre învingători este elevul clasei a IX-a din satul Cişmichioi, Serghei Petiş. El a povestit despre consăteanul său, eroul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, Vasile Derkaci.

Cel mai tânăr participant la concurs este Egor Ianak, în vârstă de 12 ani. El a scris despre străbunicul său, participant la Primul Război Mondial și deținător al Crucii Sfântul Gheorghe.

Elevii Liceului ”Maxim Gorki” din municipiul Bălți au prezentat, în lucrarea lor, informații despre regimentul 55 de aviație, care a apărat orașul în 1941.

Cei șase învingători vor pleca la odihnă în tabăra ”Artek” luna aceasta.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).