Marcați
Ion Ceban își propune să reamenajeze toate spațiile verzi din Capitală
Reabilitarea și amenajarea tuturor spațiilor verzi din Capitală. Asta își propune să realizeze candidatul PSRM pentru funcția de primar general, Ion Ceban. El susține că majoritatea parcurilor și scuarurilor se află într-o stare critică, din cauza că, până acum, Primăria nu a acordat nicio atenție acestor spații. Pentru aceste acțiuni, candidatul socialist își propune să aloce, din 2020, 150 de milioane de lei anual, iar ulterior această sumă urmează a fi dublată.

Candidatul pentru funcția de primar general al Capitalei, Ion Ceban, a declarat că, deși, pe timpuri, Chișinăul era cunoscut drept unul dintre cele mai verzi orașe din Europa, indiferența autorităților a adus la degradarea parcurilor.

"Puțină atenție s-a acordat acestor spații verzi, parcuri, scuaruri, fâșii forestiere pe care le avem în Chișinău, lururile nu arată atât de bine cum ar fi posibil să arate. Eu cred că oraș verde pentru Chișinău ar putea să devină o carte de vizită, dar aici e nevoie un pic de voință politică, angajament, responsbailitate și bani", a spus Ion Ceban.

Ion Ceban promite că, în perioada unui mandat de primar, va depune toate eforturile pentru reabilitarea tuturor spațiilor verzi din Capitală.

"Noi am demonstrat că lucrurile se pot schimba și se pot schimba în termen foarte scurt. Dacă e să privim ce s-a întâmplat din anul trecut până în anul curent, amenajarea parcurilor din Valea Trandafirilor, cu toată infrastructura sportivă, cu acel havuz minunat care este, lucrări suplimentare care se fac la ”Valea Morilor”, lucrări care se fac în Dendrariu. Ceea ce mi-aș propune eu și ceea ce vreau să văd eu în parcuri - locuri unde absolut toată lumea poate să se odihnească confortabil, începând cu părinții cu copii și cărucioare, persoanele cu nevoi speciale și până la cei îndrăgostiți. Eu sunt sigur că, în patru ani de zile, toate parcurile din Chișinău vor arăta absolut diferit de ceea ce avem la momentul de față", a mai adăugat candidatul.

Pentru proiectul de reamenajare a spațiilor verzi urmează a fi inițiate parteneriate public-private, în special în zona albiei râului Bâc. În Chişinău sunt șase parcuri şi mai multe grădini publice, parcuri-păduri, scuaruri și fâşii forestiere. Suprafața totală a zonelor verzi este de aproape 3.000 de hectare.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).