Marcați
Anchetă internă la ANSA în cazul loturilor de pește infectat
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță joi că a demarat o anchetă de serviciu la data de 7 octombrie cu privire la cele 73 de loturi de pește infestat cu paraziți care ar fi fost importat în Republica Moldova.

Informația privind depistarea în rețeaua de comerț a loturilor de pește neconform a fost făcută publică la 10 octombrie de prim-ministrul Maia Sandu. ANSA anunță că investigațiile întreprinse cuprind structurile de nivel teritorial și central al Agenției, precum și Centrul Republican de Diagnostică Veterinară.

Informația detaliată este pusă la dispoziția colaboratorilor Corpului de Control al Prim-Ministrului, Poliției și Procuraturii. La încheierea anchetei de serviciu, conducerea ANSA promite să vină cu informație despre rezultate și măsurile întreprinse în scop de prevenire a cazurilor de vînzare a peștelui neconform către consumatori. Amintim că zeci de loturi de pește au ajuns în Republica Moldova fiind infestate cu paraziți. Laboratorul Republican de Diagnostică Veterinară, instituția responsabilă de testarea peștelui, nu a raportat despre analize Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). Declarațiile aparțin prim-ministrului Maia Sandu. Drept urmare, peștele a ajuns în vînzare. Pe marginea acestui caz a fost deschisă o cauză penală. Cetățenii sînt atenționați să verifice peștele pe care îl consumă.

NOI.md
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).