Marcați
Igor Dodon l-a invitat pe președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, într-o vizită în țara noastră
Tot în cadrul vizitei de lucru la Ashgabat, Igor Dodon a avut o întrevedere cu președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev. Cei doi au reiterat interesul față de promovarea dialogului politic bilateral la diferite niveluri. Referindu-se la cooperarea comercial-economică, șefii de stat au constatat că volumul comerțului actual nu reflectă potențialul care există între cele două state.

Igor Dodon a subliniat interesul țării noastre pentru realizarea unor proiecte investiționale comune, crearea întreprinderilor mixte, participarea partenerilor azeri la activitatea Zonelor Economice Libere, a parcurilor industriale, a expozițiilor specializate din Moldova, colaborarea în domeniul transporturilor și cel energetic.

”Ținînd cont de faptul că ultima ședință a Comisiei Interguvernamentale moldo-azere pentru cooperare comercial-economică a avut loc la Chișinău în anul 2012, mi-am exprimat disponibilitatea de a organiza, în timpul apropiat, cea de-a 4-a ședință și de a desfășura, în marja acestui eveniment, un forum al oamenilor de afaceri din ambele state. I-am adresat mulțumiri dlui Ilham Aliyev pentru sprijinul acordat Republicii Moldova, în special, pentru proiectele din domeniul culturii și educației, care au fost realizate în Autonomia Găgăuză, prin intermediul Fundației ”Heydar Aliyev”. Astfel, datorită înțelegerilor pe care le-am obținut în anul 2017 cu Ilham Aliyev, în prezent, la Ceadîr-Lunga se finalizează lucrările de construcție a unui Centru cultural-educațional, unde circa 700 de copii din această regiune vor studia muzica și alte genuri ale artei”, se arată într-un comunicat al Președinției.

În încheierea discuției, Igor Dodon a reiterat invitația către președintele Azerbaidjanului de a efectua o vizită oficială în Republica Moldova, pentru a discuta în detaliu subiecte ce țin de relațiile interstatale bilaterale.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).