Marcați
Președintele îndeamnă la calm
Președintele țării, Igor Dodon, îndeamnă partidele din coaliția de guvernare să manifeste modestie, să se preocupe mai mult de nevoile oamenilor şi să nu genereze conflicte politice. Reacția șefului statului vine la declarația premierului Maia Sandu, potrivit căreia decizia de a schimba miniștrii îi aparține în exclusivitate.

După ce șeful statului a atenționat, recent, că unii membri ai Guvernului nu-şi facă bine treaba, în conformitate cu aşteptările oamenilor, premierul Maia Sandu a declarat, după şedinţa de miercuri a Guvernului, că nu va ţine cont de sugestii şi că va decide personal dacă vor avea loc remanieri.

Într-un mesaj publicat de portalul ”Tribuna”, Igor Dodon reamintește că premierul, dar şi miniştrii, au fost numiţi în funcții prin decretul președintelui şi cu votul decisiv al Partidului Socialiştilor. Şeful statului a subliniat că membrii Guvernului, care nu răspund așteptărilor oamenilor, trebuie înlocuiți.

”Nu văd sensul în păstrarea în funcție a persoanelor care nu aduc rezultate și eficiență în actualul Guvern. De aceea, dacă președintele și PSRM vor considera că trebuie operate schimbări în componența Guvernului, acestea vor avea loc. (...) Dacă unii au obosit, nu reușesc să se descurce în funcții, așa cum trebuie, şi caută justificări, dacă le-a fost mai comod în opoziție, să o spună clar şi să vedem ce e de făcut mai departe. (…) Dacă cineva s-a obișnuit, în trecut, cu președinți tăcuți şi insensibili la ceea ce se întâmplă în țară, trebuie să se adapteze la noua realitate, în care președintele joacă un rol activ, aşa cum şi l-a asumat, inclusiv atunci când a desemnat actualul prim-ministru şi a acceptat actualul Cabinet de Miniștri”, a precizat Igor Dodon.

De asemenea, el nu exclude că intensificarea, în ultimul timp, a atacurilor din partea reprezentanţilor Blocului ”Acum” au scopul de a determina și justifica destrămarea actualei coaliţii. Șeful statului îşi reconfirmă sprijinul pentru actuala guvernare şi îi îndeamnă pe colegii din Guvern şi Parlament să dea dovadă de calm şi de conlucrare, dar şi să recunoască greșelile, atunci când acestea sunt evidente.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).