Marcați
Ion Ceban își propune crearea a cinci întreprinderi municipale pentru gestionarea fondului locativ al Capitalei
Crearea a cinci întreprinderi municipale pentru gestionarea fondului locativ, câte una în fiecare sector. Asta își propune candidatul PSRM pentru funcția de primar general al Capitalei, Ion Ceban. El a precizat că acestea vor presta servicii de calitate și vor asigura întreținerea într-o stare bună a blocurilor și curților. În prezent, toate întreprinderile de acest profil sunt în proces de faliment, iar fondul locativ se degradează.

Candidatul socialiștilor pentru funcția de primar general al Capitalei, Ion Ceban, a declarat că 21-a de întreprinderi municipale de gestionare a fondului locativ din Chișinău se află în procedură de faliment, iar una - în insolvabilitate.

"Acest lucru este rezultatul managementului celor care au guvernat Chișinăul o perioadă bună de timp. Dacă e să mă refer și la datoriile pe care le-a acumulat, netransparența de gestionare a acestor fonduri, aceste datorii sunt enorme, diferite structuri, instituții, spun că acestea s-ar cifra la aproximativ un miliard de lei. Ceea ce este cu adevărat tragic și grav se încearcă ca aceste datoreii să fie plasate pe seama locuitorilor municipiului Chișinău", a menționat Ion Ceban.

Cele cinci întreprinderi mari de gestionare a fondului locativ pe care își propune să le înființeze Ion Ceban vor avea un buget anual de 200 de milioane de lei, inclusiv din bugetul municipal și din investiții externe.

"Din momentul în care intru în biroul de primar, voi pune accentul pe co-finanțarea multor proiecte și programe la nivel de gestiune în municipiu, gestiunea fondului locativ, începând cu reparațiile capitale și finalizând cu reparațiile curente, de la blocuri și până la scări, de la fondul care este în preajma blocurilor de locuit și până la trotuare, bordure. Vreau ca întreprinderile municipale să fie cu adevărat moderne și să presteze servicii, iar oamenii care plătesc, să poată spună că aceste servicii sunt cu adevărat calitative", a mai adăugat Ceban.

În Chișinău sunt peste 20 de întreprinderi municipale de gestionare a fondului locativ.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).