Marcați
Preşedintele, în vizită la Bălţi
Președintele Igor Dodon s-a aflat astăzi într-o vizită de lucru în municipiul Bălţi. El a făcut un popas la Catedrala ”Sfinții Împărați Constantin şi Elena”, unde a depus flori la monumentul preacuviosului Serghie de Radonej.

Creștinii ortodocși marchează astăzi Ziua Sfântului Serghie de Radonej. Egumenul pământurilor ruse, cum este supranumit preacuviosul Serghie de peste 600 de ani, a fost o personalitate istorică şi spirituală marcantă, unul dintre cei mai mari promotori ai credinţei ortodoxe. În 2014, la iniţiativa preşedintelui Igor Dodon, din Lavra Sfintei Treimi din Serghiev-Posad, în ţara noastră au fost aduse icoana și moaștele preacuviosului, la care au putut să se închine mii de credincioşi. În 2015, în cinstea Sfântului Serghie de Radonej, pe teritoriul Catedralei ”Sfinții Împăraţi Constantin şi Elena” din Bălţi a fost instalat un monument, de asemenea, cu sprijinul şi la iniţiativa șefului statului. Igor Dodon i-a felicitat pe credincioși, dar şi pe cei care își serbează astăzi onomastica.

Tot la Bălţi, președintele Igor Dodon a vizitat şi fabrica ”Infinitextil”, una dintre cele mai mari întreprinderi din oraş. Șeful statului i-a asigurat pe angajați că va susţine dezvoltarea sectorului, fiindcă o industrie dezvoltată şi competitivă este garanția prosperării ţării.

Președintele Igor Dodon a menţionat că a elaborat mai multe iniţiative, care au menirea de a-i sprijini pe producătorii locali. O atenţie deosebită este acordată strategiei de atragere a investițiilor în industrie, dar și soluționării problemei lipsei forței de muncă, prin promovarea unui program național de susținere a tineretului și familiilor tinere.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).