Marcați
Deputații PDM au refuzat să participe la audieri în Parlament privind tentativa de uzurpare a puterii în stat
Deputații Partidului Democrat nu s-au prezentat, pentru a doua oară, la ședința Comisiei parlamentare de anchetă privind tentativa uzurpării puterii în stat. Potrivit președintelui comisiei, Mihail Popșoi, scopul invitării acestora a constat în elucidarea tuturor circumstanțelor din perioada 7-14 iunie, atunci când la Chișinău avea loc transferul de putere.

În opinia președintelui Comisiei parlamentare de anchetă privind tentativa uzurpării puterii în stat, deputații democrați refuză să se prezinte la audieri deoarece vor să ascundă adevărul despre ce s-a întâmplat în perioada 7-14 iunie.

"Am fi dorit să-i întrebăm, în primul rând, dacă au depus acele întrebări la Curtea Constituțională din capul lor sau poate au fost discutate sau chiar sugerate de către conducerea partidului din care fac parte. Am fi avut o serie întreagă de întrebări despre participarea lor la acele ședințe nocturne ale Curții Constituționale, doar că dumnealor au decis să sfideze, după cum spuneam, voința cetățenilor de a afla adevărul" , a spus Mihail Popșoi.

Dintre cei invitați la audieri în comisia de anchetă s-au prezentat fostul șef adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, șeful Biroului de Curieri Speciali, Valeriu Cemîrtan, și președintele Asociației Procurorilor din Moldova, Alexandru Gladco.

"Domnul Cavcaliuc, discuția cu dumnealui a durat cel mai mult. Am avut o discuție deschisă, detaliată asupra tuturor aspectelor care țin, nemijlocit de activitatea dumnealui profesională din acel timp. A fost o discuție francă. La fel, pot să spun că am avut o discuție, aproape la fel de îndelungată cu domnul Gladco, președintele Asociației Procurorilor, despre acea declarație a procurorilor de tristă faimă care a servit și a fost utilizată de către Partidul Democrat ca legitimare a poziției guvernării de atunci" , a mai adăugat Popșoi.

La rândul său, deputatul PDM, Vladimir Cebotari, a organizat un briefing de presă, în care a anunțat că niciun coleg de-al său nu se va prezenta la această comisie. Mai mult, Cebotari a declarat că Partidul Democrat nu recunoaște legitimitatea acestei comisii. De cealaltă parte, Mihail Popșoi a menționat că, indiferent de poziția PDM, comisia își va duce mandatul până la capăt. După ce se vor încheia audierile, aceasta va prezenta un raport cu toate concluziile formulate în procesul de audiere a celor vizați.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).