Marcați
Igor Dodon a avut o întrevedere cu Irina Vlah
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu bașcanul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah. Interlocutorii au discutat diverse subiecte cu privire la viața social-economică a regiunii, inclusiv elaborarea bugetului pentru anul 2020, implementarea proiectelor sociale, printre care construcția unui nou stadion de fotbal la Comrat, cu sprijinul partenerilor din Turcia.

Doamna Vlah i-a comunicat Președintelui despre elaborarea planului de acțiuni consacrat aniversării a 25-a de la adoptarea Legii privind statutul juridic special al Găgăuziei (Gagauz-Yeri) din 23 decembrie 1994. Igor Dodon a susținut inițiativa respectivă și a decis să ofere sprijin plenar pentru organizarea acțiunilor menționate care se vor desfășura sub egida Președintelui țării.

De asemenea, șeful statului a asigurat-o pe doamna Vlah că Administrația Președintelui va face tot posibilul pentru ca Parlamentul Republicii Moldova să adopte, pînă la 23 decembrie, pachetul de legi menite să concretizeze statutul juridic special al autonomiei.

presedinte.md
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).