Marcați
Igor Dodon cere Guvernului și Legislativului să se convoace urgent în comisii speciale
După ce pe drumurile din Chișinău și din țară au avut loc mai multe accidente provocate de șoferi beți, astăzi președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a cerut Guvernului și Parlamentului să se convoace în comisii speciale pentru a propune un set urgent de modificări la legislație, pentru a înăspri controlul și pedepsele în trafic, scrie Noi.md.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, președintele spune că situația pe drumurile naționale a devenit nu doar gravă, dar extrem de periculoasă, iar numărul crescut de accidente rutiere din ultima perioadă, soldate cu zeci de răniți și cu oameni morți, inclusiv copii, trezește un grad înalt de îngrijorare.

”Se cer luate măsuri urgente, severe, concrete, de maximă eficiență, pentru a pune capăt acestor tragedii. Constatăm că metodele care au fost și sînt aplicate în prezent de responsabilii pentru securitatea rutieră nu funcționează. Sau oamenii respectivi sînt de o incompetență și indiferență criminală, sau metodele lor sînt depășite. În ambele cazuri, se cer demisii de onoare sau anchete interne și reforme”, scrie șeful statului.

Totodată acesta spune că e necesară și o implicare a autorităților superioare. ”Rog Guvernul și Legislativul să se convoace în comisii speciale pentru a propune un set urgent de modificări la legislație, pentru a înăspri controlul și pedepsele în trafic. Totodată, rog organele abilitate să se concentreze și mai mult asupra combaterii corupției în rîndul celor responsabili de securitatea transportului, sub toate aspectele. Siguranța pe drumurile naționale trebuie să devină una dintre prioritățile noastre de bază, fiindcă e vorba de viața oamenilor. Eu, la rîndul meu, voi introduce subiectul siguranței în trafic pe agenda următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate. Voi cere identificarea factorilor care s-au făcut vinovați de degradarea situației și voi solicita un plan de acțiuni foarte dure și de maximă responsabilitate, un plan care să fie aplicat cît mai repede posibil”, a mai scris Dodon.

Potrivit președintelui, datoria statului este să asigure protecția cetățenilor și mă voi ocupa personal ca această protecție să fie asigurată la un nivel înalt. Nu se mai poate tolera iresponsabilitatea și haosul care se înregistrează în prezent.

NOI.md
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).