Marcați
Igor Dodon a convocat o ședință operativă cu privire la situația în domeniul asigurării securității aeronautice
În legătură cu multiplele incidente ce au avut loc în ultima perioadă în sectorul aviației civile, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a convocat o ședință operativă cu factori de decizie din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Informații și Securitate, Autorității Aeronautice Civile, companiei ”MoldATSA”, Aeroportului Internațional Chișinău.

Responsabilii au raportat despre situația curentă în domeniul asigurării securității aeronautice, precum și problemele cu care se confruntă în procesul dat. De asemenea, părțile au examinat incidentul periculos care s-a produs pe 30 septembrie curent, pe Aeroportul Internațional Chișinău, cu implicarea aeronavei companiei aeriene Fly One.

Reieșind din faptul că asemenea incidente au un impact negativ asupra siguranței pasagerilor, șeful statului a dispus efectuarea unui control interinstituțional în vederea elaborării unui plan de măsuri eficiente pentru evitarea unor situații similare pe viitor, cu atragerea după necesitate a experților internaționali.

De asemenea, Președintele țării a solicitat Secretarului Consiliului Suprem de Securitate să ia la control strict acțiunile ce vor fi întreprinse în domeniul asigurării securității aeronautice, cu raportarea periodică membrilor Consiliului Suprem de Securitate.

president.md
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).