Marcați
140 de profesori din toată țara au primit diplome de onoare din partea președintelui Igor Dodon
140 de profesori din toate raionele au primit astăzi diplome de onoare din partea președintelui Igor Dodon. El a decis să-i felicite pe dascăli în ajunul Zilei Internaționale a Profesorului, marcată în toată lumea în data de 5 octombrie. Șeful statului le-a mulțumit pentru munca pe care o depun în procesul de educare a noilor generații.

De diplome de onoare s-au învrednicit atât educatori și învățători, cât și profesori de la gimnazii, licee și universități. Ei au fost invitați la Președinție, unde au avut parte de o excursie, iar diplomele le-au fost înmânate fiecăruia în mod separat.

"Eu vreau sincer să că mulțumesc pentru ceea ce faceți în fiecare zi pentru viitor țării noastre, pentru viitorul Republicii Moldova. Înțeleg că este greu, înțeleg foarte foarte bine, înțeleg că statul ar trebuie să acorde mai multă atenție, înțeleg foarte bine că la capitolul motivare, nu este ceea ce noi ne dorim. Vreau să vă asigur că, eu personal, împreună colegii din Parlament și Guvern, vom face tot posibilul să acordăm o atenție deosebită acestei profesii, pentru că fără ceea ce faceți dumneavoastră în fiecare zi, țara noastră nu are viitor" , a declarat Igor Dodon.

Dascălii spun că atenția pe care le-o acordă președintele țării îi motivează să-și facă meseria cu mai multă râvnă.

Președintele țării a promulgat astăzi legea care le permite directorilor și adjuncților din instituțiile de învățământ să țină cursuri la jumătate din norma didactică. Noile prevederi le vor permite managerilor instituțiilor de învățământ să primească salarii mai mari. Anterior, legea salarizării, promovată de fosta guvernare, îi limita pe manageri în această direcție.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).