Marcați
Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Președintele Republicii Kîrgîzstan
La Erevan, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Sooronbay Jeenbekov, Președintele Republicii Kîrgîzstan.

Oficialii au discutat diverse subiecte cu privire la relațiile bilaterale și au constatat interacțiunea dintre Moldova și Kîrgîzstan la nivel de șefi de state și în cadrul unor platforme internaționale, cum ar fi CSI și UEEA. În context, Igor Dodon a menționat că relațiile de colaborare dintre țara noastră și Uniunea Economică Eurasiatică au fost stabilite la summit-ul de la Bișkek, care a avut loc în luna aprilie, 2017.

Abordînd subiectul raporturilor comercial-economice, interlocutorii au fost unanimi în opinia privind necesitatea intensificării acestora și a valorificării pe deplin a potențialului existent. Totodată, Președintele Moldovei a subliniat că Kîrgîzstan este interesat de importul mărfurilor moldovenești, în special, al produselor agricole, iar pentru Chișinău prezintă interes experiența Bișkekului în relația cu Fondul Eurasiatic pentru Stabilitate și Dezvoltare.

De asemenea, Igor Dodon a menționat că Moldova și Kîrgîzstan consideră importantă consolidarea dialogului la nivel de putere executivă și legislativă, precum și reluarea activității Comisiei interguvernamentale pentru cooperare comercial-economică.

Igor Dodon i-a adresat domnului Sooronbay Jeenbekov invitația de a efectua o vizită oficială în Republica Moldova în anul 2020. La rîndul său, liderul Kîrgîzstanului l-a invitat pe Președintele Moldovei să efectueze o vizită la Bișkek.

presedinte.md
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).