Marcați
Ceban: Vrem transparență și dezvoltare
Candidatul PSRM pentru funcția de primar general al Capitalei, Ion Ceban, și-a prezentat astăzi programul de administrare pentru 2019-2023. El a declarat că principalele probleme ale Chișinăului sunt exodul forței de muncă, economia incompetentă și dezbinarea socială. În context, Ceban a propus cinci documente strategice, care urmează să contribuie la dezvoltarea municipiului. Acestea se referă la aprobarea planului urbanistic general, dezvoltarea infrastructurii, elaborarea hărții investitiționale, precum și a conceptului de reabilitare a zonei istorice. De asemenea, Ceban își propune să dezvolte cinci programe prioritare de administrare eficientă a orașului.

Prezentarea programului electoral a candidatului PSRM pentru funcția de primar general al Capitalei, Ion Ceban, a avut loc la ”Digital Park”. El a declarat că a optat pentru acest loc, pentru a-și manifesta sprijinul pentru astfel de proiecte, care creează locuri de muncă și oferă salarii decente. Printre prioritățile sale în calitate de primar general, Ceban a menționat dezvoltarea transportului public și implementarea serviciilor digitalizate la Primărie, cu scopul de a asigura transparență în administrația locală. De asemenea, candidatul PSRM susține că va depune eforturi pentru a elimina corupția.

- Eu îmi propun ca toate licitațiile să fie făcute în regim online, electronic și transparent, pentru că fiecare leu contează, iar fiecare leu care va fi cheltuit în municipiul Chișinău să fie raportat pe pagina web. Ne vom concentra și eu pot să vă asigur că în patru ani de zile vom aduce suficiente autobuze. Vom propune chișinăuienilor suficente troleibuze și vom restructura în totalitate schema de trasnport.

Ion Ceban a mai declarat că va depune eforturi pentru construirea parcărilor la toate intrările în oraș, cu acces la transportul public, dar și va promova proiectele de amenajare a curților și blocurilor. Toate acțiunile vor avea la bază comunicarea cu locuitorii orașului.

- Eu chiar îmi doresc și știu cum să fac cest lucru, având studiile necesare, având experiența necesară și având mai mult decât atât viziunea foarte clară cum aceste lucuri pot fi schimbate. În linii mari, eu îmi doresc un management, diferit de ceea ce a fost până acum, nu din cabinet, un management cu oameni, un management care să implice impact, care nemijlocit să ofere posibilități de creștere tuturor celor care trebuie să fie promovați și motivați. Știu cum să găsesc bani, ca acest lucru să se întâmple, inclusiv prin programe și proiecte care pot fi atrase la Primărie.

Printre prioritățile lui Ion Ceban figurează construcția a 20 de grădinițe noi, acordarea sprijinului familiilor nevoiașe și celor cu nevoi speciale. De asemenea, este prevăzută crearea Agenției de Dezvoltare a Chișinăului, pentru a atrage investiții și a crea locuri de muncă bine plătite.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).