Marcați
Audieri în comisia specială
Fostul procuror general, Eduard Harunjen, a fost audiat astăzi de către membrii Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor privind tentativa de uzurpare a puterii în stat de către Partidul Democrat. Potrivit președintelui comisiei, Mihail Popșoi, fostul procuror general a oferit răspunsuri detaliate despre ce s-a întâmplat în acea săptămână de foc pentru Moldova, însă toate depozițiile urmează a fi verificate.

La audierile de astăzi de la Comisia parlamentară de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor privind tentativa de uzurpare a puterii în stat au fost invitați mai mulți conducători ai structurilor de stat, inclusiv fostul șef al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, fostul director interimar al Serviciului Protecție și Pază de Stat, Anatolie Golea, directorul agenției ”Moldpres”, Andrei Volentir, și directorul Companiei ”Teleradio-Moldova”, Ecaterina Stratan. Mulți dintre aceștia nu s-au prezentat însă în fața membrilor comisiei. La audieri a fost însă fostul procuror general, Eduard Harunjen.

- L-am întrebat pe domnul Harunjen dacă nu i s-a părut că acea scrisoare, care a fost semnată de sute de procurori, în grabă, nu a fost cumva o susținere a guvernării. Dumnealui a negat, dar a recunoscut ca el a încurajat semnarea acelei scrisori. Urmează să discutăm cu președintele Asociației Procurorilor, Cladco, să vedem exact de unde a izvorât acea inițiativă de a semna acea scrisoare, care a lăsat un cont de umbra asupra independenței Republicii Moldova.

Comisa parlamentară de anchetă urmează să-i audieze și pe foștii judecători de la Curtea Constituțională.

- Toată problema este anume în deciziile Curții Constituționale. Au fost ele influențate sau nu și dacă au fost influențate, atunci de cine au fost influențate.

Majoritatea parlamentară acuză Partidul Democrat de tentativă de lovitură de stat cu ajutorul Curții Constituționale și al Procuraturii Generale, atunci când cele două instituții s-au opus recunoașterii noii guvernări, formate din PSRM și blocul ”Acum”.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).