Marcați
Petru Jardan, lipsit de imunitate de deputat
Deputatul Partidului ”Șor”, Petru Jardan, a fost lipsit astăzi de imunitatea parlamentară, în urma unui demers făcut de procurorul general interimar, Dumitru Robu. În document se menționează că scopul este de a le oferi procurorilor posibilitatea de a-l interoga și reține pe deputat, dar şi pentru a desfășura percheziții în birourile sau domiciliul lui și de a-l trimite în judecată.

Potrivit procurorului general interimar, Dumitru Robu, solicitarea ridicării imunității deputatului Partidului ”Șor”, Petru Jardan, face parte din seria de acțiuni inițiate pentru concesionarea în condiții dubioase a Aeroportului Internațional Chișinău.

- În cadrul urmării penale, au fost administrate probe concludente, ce indică asupra bănuielii rezonabile că deputatul Petru Jardan, în perioada anului 2013, acționând în temeiul unui plan stabilit în interesul unui grup criminal organizat și condus de către Ilan Șor, de comun acord cu membrii comisiei de concurs pentru selectarea concesionarului activelor întreprinderii de stat Aeroportul Internațional Chișinău, prin depășirea atribuțiilor de serviciu, au creat condiții, înlăturat obstacole și au contribuit direct la preluarea concertată a controlului asupra activelor întreprinderii de stat Aeroportul Internațional Chișinău.

Tot astăzi, ofiţerii CNA și procurorii Anticorupţie desfășoară percheziții la Aeroportul Internaţional Chişinău şi la compania ”Avia-Invest”. Potrivit Moldpres, acţiunile au loc în contextul investigării circumstanțelor concesionării aeroportului. De asemenea, percheziţii au avut loc la domiciliul deputatului PDM, Vladimir Cebotari, căruia i-a fost ridicată ieri imunitatea parlamentară.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).