Marcați
Legitimații pentru judecătorii CC
Șeful statului a vizitat astăzi Curtea Constituțională. El a salutat colectivul instituției și pe judecătorii desemnați recent de Parlament, Guvern și Consiliul Superior al Magistraturii.

Conform procedurilor stabilite, Igor Dodon a înmânat legitimațiile de judecător al înaltei curți.

- În ultimul timp, Curtea Constituțională avea o anumită imagine, nu datorită dumneavoastră. Dar vreau să fiu sigur și să vă încurajez de susținerea tuturor - și a Parlamentului, și a Guvernului, și a Președinției - în lucrul care urmează să-l faceți. Eu sunt ferm convins că sunteți profesioniști.

Noua componență a Curții Constituționale a depus jurământul în Parlament, în fața președintelui țării, a deputaților și membrilor Consiliului Superior al Magistraturii în luna august. Dintre cei șase judecători ai intanței, doi - Eduard Ababei și Serghei Țurcan, au fost numiţi în funcţie de Consiliul Superior al Magistraturii. Liuba Şova şi Nicolae Roşca au fost numiţi de Guvern, iar Domnica Manole şi Vladimir Ţurcan au fost desemnaţi de Parlament. Președinte al înaltei instanțe a fost ales Vladimir Țurcan, pentru un mandat de trei ani.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).