Marcați
Igor Dodon a avut o întrevedere cu Igor Bukato
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Igor Bukato, președintele Consiliului de administrație al Parteneriatului non-profit rus „Grupul companiilor de proiectare și construcții ”Renaștere”. Oaspetele rus se află în țara noastră pentru a participa la Forumul Economic Moldo-Rus.

Reprezentanții echipei domnului Bukato au făcut o prezentare a activității grupului de companii ”Renaștere”. În special, s-a menționat că investitorii au construit autostrăzi în Sankt Petersburg și Ashgabat, au edificat zeci de obiecte de înaltă calitate, în infrastructura rutieră și municipală în acestea și în alte orașe.

Pentru Republica Moldova, investitorii ruși propun construirea unei șosele de centură în jurul Chișinăului, care ar corespunde tuturor standardelor internaționale și ar contribui la fluidizarea traficului din capitala și din partea centrală a țării.

Șeful statului a apreciat proiectul propus. "Îl consider extrem de important pentru dezvoltarea economică a Moldovei. În acest sens, am anunțat că voi veni cu o inițiativă prezidențială privind demararea unor negocieri oficiale în vederea încheierii unui acord privind construcția șoselei de centură. De asemenea, consider că atragerea investițiilor ruse va impulsiona dezvoltarea și consolidarea parteneriatului strategic al țărilor noastre", a declarat președintele țării.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).