Marcați
În vizită la Preşedinte
Participanții la Festivalul internaţional de televiziune ”TEFI-Sodrujestvo-2019”, care se desfăşoară în premieră la Chişinău, au fost astăzi într-o vizită la șeful statului. După o excursie prin palatul prezidenţial, ei au avut o discuție cu Igor Dodon.

În aceste fotolii sunt oferite interviuri pentru posturile de televiziune moldovene şi internaţionale. Au fost mai mult de 10. La această masă rotundă au loc întâlniri neformale cu diferiţi oaspeţi ai preşedintelui. Astăzi, vă primeşte pe dumneavoastră.

Aşa s-a întâmplat. După câteva minute, oaspeţii festivalului ”TEFI-Sodrujestvo-2019” au fost salutaţi de către șeful statului.

- Vreau să vă salut în Moldova. Sper că v-a plăcut în aceste câteva zile. Vă mulțumesc pentru că aţi decis să organizaţi acest eveniment important aici, la Chişinău. Vreau să vă mulţumesc pentru că, anul trecut, aţi iniţiat acest proces. Am impresia că, în acest an, îl implementăm cu succes.


- Suntem uimiţi de ospitalitate, de căldura şi de faptu că vă salutaţi cu fiecare dintre cei care vin la dumneavoastră.
- De ce? În alte ţări nu se salutau?
- Nu. În ţara noastră, precis.
- Nu se salută?
- Nu.
- Iată, sugerați-le.

Igor Dodon le-a arătat oaspeţilor şi biroul de serviciu. De asemenea, le-a povestit despre importanţa pentru poporul Moldovei a personalităţii istorice a domnitorului Ştefan cel Mare. Oaspeţii festivalului au fost impresionaţi de excursie, dar mai ales de deschiderea manifestată de șeful statului.

- Când am aflat că vom avea o întâlnire oficială cu preşedintele, m-am bucurat. Am fost plăcut surprins, deoarece este foarte important ca statul să susţină oamenii de artă. În funcţie de cât de mult este apropiat omul de artă de cultură, poate fi judecat ca om. Aşa se poate vorbi şi de stat.

- Am un cadou de la preşedinte şi de la Moldova. Este interesant desenul de pe această brăţară. Avem unul similar în Letonia, iar acest lucru vorbeşte doar despre faptul că suntem un tot întreg.

-Un popor nou, un oraş nou, o ţară nouă. Am făcut cunoştinţă şi a mers foarte bine. Foarte multe impresii. Este greu de redat acum, în câteva cuvinte, dar impresiile sunt foarte bune şi, important, foarte calde.

Președintele Fondului Academiei Ruse de Televiziune, Alexandr Akopov, a menţionat că ţara noastră a organizat festivalul la un nivel înalt şi nu exclude că va reveni la Chişinău cu o nouă ediţie.

- Referitor la o viitoare ediţie. Noi cu plăcere ne-am aduna la Chişinău în fiecare an. Tradițional, festivalul nostru se desfășoară însă în una dintre capitalele ţărilor vecine. Dar, în general, dacă va apărea vreo posibilitate, noi vom da preferinţă Chişinăului, deoarece aici, într-adevăr, ne este foarte bine.

La finalul excursiei prin palatul prezidenţial, oaspeţii au făcut o fotografie de grup cu Igor Dodon.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).