Marcați
Oraşul construcţiilor neautorizate
La fiecare şantier din capitală sunt înregistrate, în medie, câte două abateri. Concluziile au fost făcute de candidatul Partidului Socialiştilor pentru funcția de primar general al Capitalei, Ion Ceban, care a studiat documentele în aproximativ 200 de cazuri. De cele mai multe ori, este vorba despre lipsa schiţei de proiect, a certificatului de urbanism sau a autorizaţiei de construcție. Analiza a fost prezentată astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, și va servi drept o bază factologică pentru soluţionarea problemelor din acest domeniu.

În perioada aprilie-septembrie, un grup de experţi, condus de Ion Ceban, a analizat pachetul de acte pentru 184 de imobile aflate în construcţie. Ca rezultat, au fost depistate 20 de construcţii neautorizate, iar în 53 de cazuri termenul de dare în folosință a fost depăşit cu peste doi ani. De asemenea, au fost identificate situații în care judecătorii le-au dat câştig de cauză companiilor care au iniţiat șantierele în mod neautorizat. Un exemplu în acest sens este blocul cu 11 etaje, construit în parcul ”Valea Trandafirilor”, în locul în care s-a aflat cândva restaurantul ”Doina”.

În opinia candidatului socialiştilor pentru funcţia de primar general al Capitalei, problemele din sectorul contrucţiilor vor putea fi soluţionate prin crearea unei structuri speciale, care să elaboreze politici şi norme clare și stricte în domeniu. De asemenea, se impune elaborarea planului general de dezvoltare a municipiului, care ar putea să impulsioneze creșterea economică, a precizat Ion Ceban.

Candidatul PSRM pentru funcția de primar general al Capitalei, Ion Ceban, a menționat că toate inițiativele de îmbunătățire a planificării urbanistice vor fi transmise deputaților din Parlament și vor fi supuse dezbaterilor publice.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).