Marcați
Aviz pentru inițiativele Președintelui
Comisia parlamentară Cultură, Educație, Sport și Mass-Media a aprobat astăzi două proiecte de lege privind sporirea protecției sociale a populației. Este vorba de inițiativele președintelui Igor Dodon de majorare a numărului beneficiarilor de ajutor pentru perioada rece a anului şi de acordare a pensiei în cazul decesului beneficiarului.

Potrivit propunerilor şefului statului, numărul persoanelor care primesc ajutor de stat în perioada rece va crește cu 50 de mii. De asemenea, Igor Dodon i-a solicitat Guvernului să majoreze valoarea ajutorului de la 350 până la 500 de lei lunar. Al doilea proiect prevede că soţia sau urmaşii beneficiarului de pensie pot ridica alocaţia şi după decesul acestuia. Plăţile vor fi garantate pentru perioada de cinci ani din data în care beneficiarul a atins vârsta de pensionare. Ambele proiecte urmează să fie examinate şi adoptate în actuala sesiune a Parlamentului, pentru a putea fi aplicate din anul viitor.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).