Marcați
Sănătatea populaţiei, o prioritate
Președintele Igor Dodon s-a întâlnit astăzi cu un grup de medici străini și din țară. Ei au discutat despre măsurile de prevenire a bolilor vascular-cerebrale. Întrevederea a avut loc în contextul conferinței naționale ”Acțiuni prioritare în politicile de combatere a accidentului vascular-cerebral în Republica Moldova”, ce se va desfășura mâine la Chișinău.

Șeful statului a menționat că sănătatea populației este o prioritate pentru autorităţi şi că acum are loc elaborarea unui program național de combatere și prevenire a bolilor vascular-cerebrale. Președintele a mai spus că o atenţie deosebită este acordată îmbunătățirii condițiilor de muncă a personalului medical, dar şi dotării spitalelor cu echipamentul necesar. Igor Dodon a acceptat invitaţia de a participa la întrunirea medicilor. În prezent, 80 de mii de moldoveni suferă de boli ale apratului circulator, care este şi una dintre principalele cauze de deces.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).