Marcați
Supraproducția taie din venituri
Consiliul Concurenței urmează să verifice dacă între combinatele vinicole din țara noastră nu există vreo înțelegere de cartel în procesul de stabilire a prețurilor de achiziție pentru struguri. Anunțul a fost făcut astăzi de reprezentanții Oficiului Național al Viei și Vinului, în cadrul unor audieri la Comisia parlamentară Economie, Buget și Finanțe. Asta după ce mai mulți viticultori s-au plâns că fabricile de vinuri au stabilit prețuri ce nu le permit producătorilor de struguri să-și acopere cheltuielile.

Potrivit viticultorilor, fabricile de vinuri refuză să achiziționeze strugurii la prețurile recomandate de Ministerul Agriculturii.

Vinificatorii susțin că una dintre industriile strategice ale sectorului agricol se degradează constant, din cauza indiferenței pe care au manifestat-o guvernările pe parcursul ultimilor ani. În consecință, companiile care înregistrau cândva profituri, astăzi se închid, iar angajații rămân pe drumuri și sunt nevoiți să plece la muncă peste hotare.

O soluție pentru producătorii moldoveni de structuri ar putea fi contactele cu partenerii externi, în cadrul forumurilor economice organizate în țară, a menționat deputatul PSRM, Oleg Lipski.

În ultimii doi ani, companiile vinicole au depozitat 45 de mii de tone de struguri, ceea ce reprezintă cu 35 la sută mai mult, față de anii obișnuiți.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).