Marcați
Ziua Națională a Vinului va fi organizată în primul weekend din luna octombrie
Ziua Națională a Vinului va fi organizată și anul acesta în primul weekend din luna octombrie, pe 5 și 6 octombrie. Însă startul sărbătorii va fi dat cu o săptămână mai devreme de vinăriile din țară. Acestea își vor deschide ușile pentru oaspeți începând cu 28 septembrie și până pe 13 octombrie. În premieră, pe 5 și 6 octombrie, Orașul Vinului se va extinde dincolo de Piața Marii Adunări Naționale, cuprinzând scuarul Catedralei mitropolitane „Nașterea Domnului”, care va găzdui Școala Vinului și Curtea Țărănească.

Potrivit Oficiului Național al Viei și Vinului, inaugurarea oficială a evenimentului va fi marcată de o horă imensă în Piața Marii Adunări Naționale și o paradă neordinară de prezentare a tuturor vinificatorilor prezenți la sărbătoare. Scena va fi amenajată pe strada pietonală Eugen Doga. Vor evolua artiști autohtoni și de peste hotarele țării.

Contactată de IPN, Daniela Donțu, expert media și branding al ONVV, a declarat că accesul la Ziua Națională a Vinului este gratuit, însă vizitatorii vor putea procura, ca și în anii precedenți, carnetului degustătorului. Carnetul include 12 tichete pentru 12 degustări, un tichet pentru reduceri la materialele promoționale și un abonament cu care vor putea circula gratuit în transportul public municipal.

Prețul carnetului degustătorului este de 200 de lei dacă este achiziționat până la eveniment, iar în ziua evenimentului va putea fi procurat cu 250 de lei. Carnetele vor fi puse în vânzare de săptămâna viitoare.

Ziua Națională Vinului a fost instituită în 1990 și se sărbătorește anual din 2002.

IPN
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).