Marcați
Creștinii ortodocși prăznuiesc Tăierea Capului Sfîntului Ioan Botezătorul
Creștinii ortodocși de stil vechi din Republica Moldova prăznuiesc astăzi Tăierea Capului Sfîntului Prooroc Ioan Botezătorul – Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului nostru Iisus Hristos. Este ultima mare sărbătoare a anului bisericesc, care se încheie la 13 septembrie și este zi de post negru pentru creștinii ortodocși din întreaga lume.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, le-a adresat un mesaj de felicitare tuturor credincioşilor.

"Sfîntul Prooroc Ioan a trăit cea mai mare parte a vieții în pustiu, în rugăciune, post și pocăinţă, pînă în momentul în care a primit poruncă să înceapă să predice. Rolul Sf. Ioan a fost acela de a pregăti poporul pentru venirea lui Hristos și de a-L face pe Iisus cunoscut lumii.Fie ca Proorocul Ioan Botezătorul să ne binecuvînteze și să ne ocrotească de toate cele rele!" - a scris șeful statului pe pagina sa de Facebook.

Sfîntul Ioan a avut o moarte mucenicească. A fost decapitat la porunca regelui Irod, care la un ospăț a cerut ca Salomeea să-i danseze, iar drept răsplată i-a oferit capul Sfîntului Ioan Botezătorul.

NTV Moldova

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).