Marcați
Ion Ceban: medicii au nevoie de sprijin
Candidatul PSRM pentru funcția de primar general al Capitalei, Ion Ceban, a avut astăzi o întrevedere cu angajații Spitalului Clinic Municipal ”Sfântul Arhanghel Mihail”. Medicii au discutat cu reprezentantul socialiștilor despre dotarea cu echipament modern, necesitatea unor reparații curente și capitale în incinta instituției, precum și despre condițiile de muncă pentru personalul medical și cel auxiliar.

Anul trecut, în timpul unei discuții cu angajații Spitalului ”Sfântul Arhanghel Mihail”, medicii i-au transmis lui Ion Ceban că instituția duce lipsă de echipament, iar unele saloane au nevoie urgentă de reparații. Reacția a fost imediată. Consiliul municipal Chișinău a alocat resursele necesare pentru lucrări de reparație și dotarea instituției medicale. Ca urmare, au fost executate reparații curente și achiziționat echipament, a fost reconstruit blocul de operații. De asemenea, a fost reparat capital și blocul de reabilitare cu două etaje.

- Anul trecut când am fost în fața dumneavoastră am zis că o să încercăm să depunem efort ca acel bloc să fie finalizat. Au fost discuții foarte multe. Până la urmă am convins și s-a rușit alocarea unor surse financiare, care au fost importante pentru acest scop. S-au implicat și colegi din alte fracțiuni.

Un gest mic, dar important pentru întreaga instituție a fost instalarea unui indicator rutier, care a fluidizat traficul din preajma spitalului și a deblocat circulația ambulanțelor. Grație implicării echipei PSRM, circulația pe strada Andrei Botezatu a fost stabilită într-o singură direcție, iar parcarea a fost interzisă.

La întrevederea de astăzi, Ion Ceban a spus că viitoarea administrație a municipiului Chișinău va trebui să continue investițiile în sănătate. Prioritatea trebuie să fie însă condițiile de muncă și remunerarea personalului medical, a punctat Ion Ceban.

- Pentru ceea ce faceți dumneavoastră, în altă țară se plătește foarte bine. De asta și medicii noștri pleacă peste hotare. Acum o problemă enormă ține de absolvenții Universității de medicină, Colegiilor. Îi iau din ultimii ani de studii și pur și simplu le propun ceea ce nu reușim să le propunem noi.

La rândul lor, medicii i-au mulțumit lui Ion Ceban pentru sprijinul acordat instituției și i-au urat succes în competiția electorală.

- Noi vrem să creștem și să educăm copiii noștri acasă. Dumneavoastră puteți contribui la asta pentru că aveți toate pârghiile și valorile. Noi vrem să vă dorim succes. Vă mulțumim încă o dată pentru susținerea acordată instituției noastre.

Ion Ceban le-a mulțumit medicilor pentru grija de sănătatea populației, chiar și în condițiile deloc ușoare din țară.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).