Marcați
Eveniment dedicat etniilor
Pregătirile pentru marcarea a 30 de ani de la crearea organizațiilor etnoculturale din țara noastră, precum și în coordonarea activității lor cu organele administrației publice centrale și locale. Aceasta a fost principala temă a discuțiilor de astăzi la întrevederea șefului statului cu președinții organizațiilor de profil din țara noastră. Atât șeful statului, cât și ceilalți participanți la întrunire au fost unanimi în opinia privind necesitatea organizării unui asemenea eveniment. Ca urmare, a fost decisă desfășurarea lui în data de 1 noiembrie.

Conducătorii organizațiilor etnoculturale din Moldova au vorbit despre necesitatea implementării Strategiei de Consolidare a Relațiilor Interetnice pentru anii 2017-2027, care a fost adoptată în anul 2017 de Guvern. În opinia lor, realizarea prevederilor acestui document va contribui la o coexistență armonioasă a popoarelor și culturilor din țara noastră. De asemenea, discuțiile s-au axat pe modul în care decurg acțiunile de organizare, în 15 septembrie, a ediției a XVIII-a a Festivalului republican etnocultural, care se desfășoară, tradițional, la începutul toamnei și care adună reprezentanți ai zeci de etnii. În finalul discuției, Igor Dodon a reconfirmat că Administrația prezidențială va acorda și de acum încolo o atenție sporită păstrării limbii și culturii tuturor etniilor din țara noastră.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).