Marcați
Biserică ajutată de președinte
Fundația de binefacere ”Din suflet” a primei doamne a țării a ajutat la construcția noii Biserici ”Acoperământul Maicii Domnului” din orașul Vulcănești. Sprijinul financiar a fost transmis personal de către șeful statului, în timpul vizitei de zilele trecute în acest oraș. Slujitorii bisericii și enoriașii spun că ajutorul acordat de președinte va permite avansarea lucrărilor.

Biserica ”Acoperământul Maicii Domnului” din Vulcănești este construită de 25 de ani. Se estimează că, după finalizarea lucrărilor, aceasta va putea găzdui aproximativ 700 de enoriași. Până la edificarea lăcașului, slujbele sunt oficiate într-o biserică de casă, în care nu se pot aduna nici 100 de enoriași. Pe lângă contribuția la construcția bisericii, președintele Igor Dodon le-a adus oamenilor și o veste îmbucurătoare.

“Noi toți suntem oameni ortodocși și ortodoxia, credința noastră, ne ține împreună și ne face mai puternici. Știți, când am fost, săptămâna trecută, la Moscova, am fost invitați de sanctitatea sa patriarhul Kiril. Când discutam despre situația din Moldova, el mi-a spus, din nou: ”Eu n-am fost în Găgăuzia. Trebuie să merg, neapărat.” A promis că, în a doua parte a acestui an, va veni, neapărat”, a declarat Igor Dodon.

Pentru locuitorii orașului Vulcănești, vizita șefului statului și ajutorul oferit de acesta a fost o adevărată sărbătoare. Parohul bisericii a anunțat că, în acest an, a fost finalizată construcția acoperișului și urmează lucrările la fațadă și cele din interior. De asemenea, este nevoie de pictarea pereților și de pregătirea iconostasului.

„Pentru noi astăzi este o mare surpriză - cadoul președintelui, care ne-a înmânat astăzi acești bani. Desigur că vor fi folosiți, mai departe, la construcția bisericii noastre. Banii vor fi necesari, mai departe, pentru finalizare. Este primul președinte care acordă ajutor biserici noastre. În activitatea mea de 25 de ani, de aici, am văzut doar un președinte pe loc, să vină în sudul țării, să manifeste grijă, să spunem așa, însă Igor Nicolaevici vine frecvent la noi”, a precizat preotul Anatoli Rașcenko.

Și enoriașii sunt bucuroși că, în ultimii doi ani, șeful statului le-a vizitat lăcașul de două ori.

Vulcănești este singurul centru raional în care nu există o biserică ortodoxă.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).