Marcați
Soluții pentru problemele diasporei
Indiferența autorităților față de concetățenii noștri care locuiesc peste hotare a devenit motivul unei adresări din partea candidaților PSRM către societate. Ei au subliniat că guvernarea își amintește de această parte a moldovenilor doar în campaniile electorale. Socialiștii spun că vor promova inițiative menite să îmbunătățească situația conaționalilor, indiferent de locul aflării lor.

Candidații socialiști în circumscripțiile de peste hotare au lansat mai multe proiecte în sprijinul diaposrei. Printre acestea, majorarea numărului secțiilor de votare, dar și a numărului mandatelor în Parlament. Majoritatea parlamentară a respins aceste proiecte ale PSRM.

Aproape 60 la sută dintre Moldovenii de peste hotare se află în Federația Rusă. De aceea, este importantă crearea pentru acești oameni a condițiilor mai bune, susține candidatul PSRM în circumscripția uninominală numărul 49, Gheorghe Para. «Dacă oamenii nu pleacă din țară, înseamnă că în țară totul este în regulă. Dacă e să luăm, în total, anual, cetățenii Moldovei, care lucrează în Federația Rusă plătesc aproximativ 90 de mii de ruble pentru a obține locul de muncă și pentru a munci acolo», - a comunicat el.

Socialiștii au mai spus că unul dintre principiile de bază ale activității formațiunii pe care o reprezintă va fi dezvoltarea multilaterală a relațiilor internaționale, pornind de la interesul național.

Candidatul PSRM în circumscripția uninominală numărul 51, Gaik Vartanean, a criticat declarațiile președintelui Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin, potrivit căruia amnistia imigrațională din Rusia n-ar funcționa. «Kalinin este un șarlatan. Pe numele lui au fost intentate dosare penale atât în Rusia, cât și în Moldova. Mai mult, el a fugit din Rusia, deoarece înțelege că, în curând, ar putea să fie închis. A ține cont de declarațiile unui om care lucrează la comandă și vorbește prostii, pur și simplu, cred că oamenii înțeleg asta... În general, a crede astfel de declarații în campania electorală înseamnă să nu te respecți», - a declarat Gaik Vartanean.

Printre prioritățile anunțate de PSRM în relațiile cu Federația Rusă este majorarea schimburilor comerciale bilaterale și a cotelor pentru tinerii din Moldova, care vor pleca la studii în această țară.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).