Marcați
PSRM, lider în sondaje
Partidul Socialiștilor rămâne în topul preferințelor electoratului. O confirmă rezultatele unui nou sondaj, realizat de Centrul de Investigații Sociologice și Marketing ”CBS-AXA”. Potrivit cercetării, dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, aproximativ 43 la sută dintre alegătorii decişi ar vota pentru PSRM.

Potrivit rezultatelor studiului sociologic, la scrutinul din 24 februarie, aproape fiecare al doilea alegător își va da votul pentru Partidul Socialiștilor. În cazul unor alegeri parlamentare, organizate duminica viitoare, PSRM ar obține un scor de 42,9 la sută. Cu un scor de 25 la sută ar urma Blocul electoral ”Acum”, în timp ce pentru PDM ar vota 19,3 la sută dintre alegători. Alte partide nu ar accede în Parlament.

Rezultatele sondajului au mai arătat că, în 16 circumscripții uninominale ar învinge candidații PSRM, iar în 14 - Blocul electoral ”Acum”. Candidații PDM ar obține victorii în 11 circumscripții uninominale.

Datele studiului mai arată că 43 la sută dintre moldoveni consideră că PSRM le reprezintă interesele. Peste 21 la sută dintre intervievați împart aceleași viziuni cu Blocul electoral ”Acum”, iar 16 la sută dintre cetățeni se regăsesc în PDM.

Sondajul a fost realizat în perioada 19-31 ianuarie, pe un eșantion de 1.224 de persoane din 90 de localități. Marja de eroare este de trei la sută.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).