Marcați
Jecmăniți prin tarife exagerate
Actuala guvernare a jecmănit poporul, timp de trei ani, prin stabilirea unor tarife exagerate pentru gazul natural. Declarația a fost făcută de candidații socialiști pentru alegerile parlamentare, într-o conferință de presă. Ei au menționat că, după preluarea de către PSRM a puterii, tarifele nu vor fi atât de împovărătoare pentru cetățeni.

Potrivit candidatului PSRM în circumscripția națională, Vladimir Golovatiuc, politicile tarifare promovate de guvernarea proeuropeană a determinat majorarea prețului pentru gazul natural livrat populației.

“În timpul actualului Guvern, adică anii 2016-2018, populația plătea pentru gazul consumat 33 de cenți pentru un metru cub, în timp ce prețul de import era de 19 cenți, adică populația plătea peste acest preț mai mult de 70%. Dacă e să transferăm această valoare în lei, atunci populația plătește cu doi lei peste acest preț pentru metrul cub de gaz consumat”, a declarat candidatului PSRM.

Vladimir Golovatiuc a mai spus că, din cauza gazului scump, cresc tarifele și pentru serviciile de întreținere.

„ANRE a micșorat tariful, însă doar cu 20%, apropo, nu așa cum am solicitat noi în Parlament, în direcția reducerii tarifelor pentru încălzire. Tarifele pentru încălzire nu au fost revizuite. Creșterea față de anul 2008 este, practic, de trei ori - 280%. A cincea parte a veniturilor este cheltuită de populație pentru întreținerea locuinței, de fapt, pentru serviciile comunale”, a adaugat Golovatiuc.

Conform ultimului sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor, 49 la sută dintre cetățenii cu opțiune electorală sunt gata să voteze pentru Partidul Socialiștilor. Sondajul a fost realizat în perioada 4-9 ianuarie, pe un eșantion de 1.179 de oameni din 81 de localități. Marja de eroare este de trei la sută.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).