Marcați
S-au hărnicit la final de mandat
Parlamentul s-a оntrunit astăzi în prima ședință a noii sesiuni, ultima a celei de-a XX-a legislaturi. Deputații socialiști nu participă la ședință. Ei au anunțat că legile necesare țării urmează a fi votate doar de către viitorul Parlament.

Pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului figurează o serie de inițiative sociale, decizia privind numirea în funcții de conducere la diferite instituții de stat, precum și privind expirarea mandatului mai multor demnitari.

Fracțiunea socialiștilor a anunța că, în următoarele două săptămâni, majoritatea parlamentară intenționează să voteze în mare grabă mai multe decizii populiste și să împartă funcțiile de conducere în mai multe instituții.

”Amintim că, pe parcursul ultimilor ani, Parlamentul actual a blocat sute de inițiative cu caracter social, înaintate de deputații Partidului Socialiștilor, cît și de Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Considerăm că este categoric inacceptabilă numirea politicianului ratat, Marian Lupu, în funcția de președinte al Curții de Conturi. Funcțiile înalte din stat nu trebuie să reprezinte un loc pentru angajarea oamenilor din anturajul lui Vlad Plahotniuc. Componența actuală a Parlamentului este direct responsabilă pentru haosul și degradarea din țară, pentru ruperea relațiilor cu partenerul nostru strategic principal – Federația Rusă, pentru criza economică și falimentarea întreprinderilor, plecarea în masă a populației din țară, numirea ilegală a ”guvernului de noapte” Filip”, se arată în declarația PSRM.

Socialiștii consideră că actualul legislativ trebuie să-și încheie mandatul și să lase legile importante în grija corpului de legiuitori, care va fi ales în 24 februarie. Mandatul Parlamentului de legislatura a XX-a a expirat la 30 noiembrie 2018.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).