Marcați
Bani irosiți pe drumuri proaste
Drumurile construite anul trecut оn cadrul programului lansat de Partidul Democrat nu au trecut testul iernii, iar odată cu topirea zăpezii pare să se fi topit și asfaltul. Constatarea le aparține reprezentanților Partidului Socialiștilor, care au organizat astăzi o acțiune de protest în fața Parlamentului, pentru a semnala că guvernarea își face publicitate electorală prin irosirea banilor publici.

Candidatul PSRM în circumscripția națională numărul 28 din Chișinău, Vlad Batrîncea, a declarat că actuala guvernare a planificat ca drumurile construite anul trecut să reziste doar până în luna noiembrie, când urmau să aibă loc alegerile parlamentare.

„Ca de obicei, pe neprins de veste, în Republica Moldova a venit iarna și guvernarea a aflat că în Moldova mai există și înghețuri, mai există și ploaie, că nu suntem Africa și la noi mai vine și iarna. Iată, putem vedea, după primele semne ale iernii, iată în ce stare se află acele așa-zise drumuri bune, despre care cu mare fast vorbește domnul Candu, domnul Filip și alții”, a declarat Vlad Batrîncea.

De asemenea, Vlad Batrîncea susține că banii alocați din bugetul de stat pentru proiectul democraților ”Drumuri bune” au fost irosiți, întrucât șoselele s-au deteriorat din nou.

„Pentru toată această frumusață, statul Republica Moldova, oamenii, bugetul public a plătit un miliard și 700 de milioane de lei, ceea ce este egal de exemplu cu 45 de grădinițe care puteau să fie construite capital, de la zero, sau peste 25 de școli sau, de exemplu, 3.000 de locuințe sociale. Însă astăzi observă că aсeastă campanie preelectorală a Partidului Democrat s-a finalizat cu irosirea a peste un miliard 700 de milioane de lei”, a subliniat Vlad Batrîncea.

Imagini cu asfaltul proaspăt aplicat în cadrul proiectului ”Drumuri bune”, care se macină ușor, au fost postate pe internet și înainte de venirea iernii. În unele cazuri, asfaltul a fost turnat chiar pe pământ gol.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).