Marcați
Inspectori sanitari bănuiți de corupție
Ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie au descins, în această dimineaţă, la Centrul municipal de Sănătate Publică. Perchezițiile au loc în contextul unei ample anchete de corupţie.

Până acum, au fost reținut 11 inspectori sanitari, iar numărul suspecților ajunge la 25. Anchetatorii spun că reținuții luau mită de la persoane fizice şi agenţi economici, în schimbul autorizaţiilor sanitare, pentru a nu efectua controale, dar şi pentru a nu include în rapoarte neregulile depistate.

Urmărirea penală a început în mai 2018 și se desfășoară în 138 de cauze penale. Bănuiții extorcau bani pentru eliberarea autorizaţiilor şi certificatelor sanitare, pentru renunţarea la unele controale sau neindicarea neregulilor depistate în urma verificărilor inopinate.

De asemenea, pretindeau bani pentru eliberarea, fără impedimente, a avizelor la lot, la proiect şi la recepţia finală, organizarea orelor de instruire igienica şi susţinerea cu succes a examenelor, fără prezenţa nemijlocită la instruire a persoanelor, precum şi evaluarea pozitivă a rezultatelor măsurărilor instrumentale şi analizelor de laborator, fără deplasarea la faţa locului.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).