Marcați
Reforma care a adus salarii mai mici
Noua reforma salarială, care a intrat în vigoare din 1 decembrie 2018, le-a lăsat un gust amar mai multor angajați din sistemul educației. Deși li s-au promis majorări între 20 și 90 sută, în realitate, au primit lefuri mai mici chiar decât aveau anterior. Unii profesori s-au plâns că le-au fost stabilite remunerări cu peste 1.000 de lei mai mici.

Maria Buruiană este director educativ la Liceului teoretic ”Gheorghe Asachi” din Ungheni. Lucrează de mai bine de 20 de ani în sistemul educației și niciodată nu a fost atât de dezamăgită, precum după noua reformă salarială.

„Am minus 1.200 de lei la salariu! Așa mi s-a socotit la început. Apoi, când s-au făcut recalculări - minus 858 de lei. Nu se vorbește despre majorare. De aceea, m-am supărat, m-am ofensat, când domnul prim-ministru a zis că sunt mincinoși pedagogii care zic că nu li s-a mărit salariul. Eu sunt una din acei care nu s-a mărit. Din contra, sunt în minus!”, a declarat Maria Buruiană

Maria Buruiană are gradul întâi managerial și spune că, pentru acest titlu, a muncit ani la rând. A rămas decepționată după ce a aflat că, în urma reformei salariale, acest grad nu a mai contat la calcularea salariului. Directoarea susține că nu este singura care a avut de suferit în urma modificărilor pe care le-a adus Guvernul, însă doar ea a avut curajul să vorbească public despre asta.

„Noi suntem în raion trei manageri, care au gradul întâi, și, în rezultat, ni s-a scos gradul managerial și vechimea în muncă. De aceea, sunt în minus, practic, majoritatea managerilor sunt în minus. Nu mă tem să zic ce gândesc. Trăim într-o țară democratică. Nu avem dreptul la cuvânt, la exprimare? De ce trebuie să fiu presată? Eu am deschis gura. Ceilalți au tăcut, fiindcă se tem, sunt presați”, a constatat profesoara.

La rândul său, consilierul prezidențial în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici, a declarat că modificările la legea salarizării au fost efectuate în grabă, fără consultarea părților interesate și fără identificarea surselor de acoperire a cheltuielilor.

“Situația creată este determinată de faptul că reforma de unificare a sistemului de salarizare a fost făcută în grabă și, probabil, s-au dorit anumite dividende electorale. Astfel de reforme nu pot fi făcute doar ghidându-te de interesele electorale. Trebuie să reieși din interesele reale ale angajaților din sectorul bugetar. Această reformă trebuia făcută ca urmare a unui proces de gândire profundă, ca urmare a unor calcule competente, a unui dialog între toate părțile cointeresate”, a declarat Corneliu Popovici.

Corneliu Popovici a declarat că procedura de calculare a salariilor trebuie revizuită și modificată în beneficiul angajaților din sistemul bugetar.

„Este nevoie ca guvernanții să uniformizeze procedura de calculare a salariilor care se aplică în Republica Moldova, deoarece constatăm că, la etapa actuală, în diferite raioane, aceste salarii se calculează după metode diferite, ceea ce nu este corect”, a spus consilierul prezidențial.

Modificarea salariilor a fost realizată în cadrul reformei ”Salarii bune pentru Moldova”, inițiată de Partidul Democrat. Printre domeniile profesionale vizate de această reformă sunt educația, sănătatea, asistența socială și autoritățile publice locale.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).