Marcați
Își fac imagine din contul președintelui
Unii candidați la alegerile parlamentare încearcă să-și facă imagine în fața electoratului din contul președintelui țării. Despre asta a anunțat șeful statului, în timpul unui nou dialog în direct cu cetățenii, organizat de postul de televiziune Accent TV. În special, Igor Dodon s-a referit la recentele acuzații pe care le-a lansat candidatul Ilan Șor. Orice atac la adresa președintelui și partidului proprezidențial nu va da însă rezultatele scontate, deoarece oamenii sunt conștientienți de ceea ce se întâmplă în țară, a subliniat Igor Dodon.

În timpul unui nou dialog în direct cu cetățenii, președintele țării a fost întrebat de către un telespectator de ce nu-l acționează în judecată pe primarul de Orhei, Ilan Șor, pentru calomnie. Șeful statului a răspuns că, în ultimii ani, a avut parte de sute și chiar mii de provocări de acest gen, așa că nu i-ar fi ajuns timp pentru alte activități, dacă ar fi reacționat la toate. Igor Dodon a calificat declarațiile candidatului Ilan Șor drept o tentativă de a-și face imagine din contul președintelui țării. El a dezmințit și insinuările din partea primarului de Orhei privind amenințările la adresa familiei acestuia.

„Am câteva principii, la care nu voi renunța niciodată. În primul rând, politica este un domeniu murdar, însă niciodată, în niciun caz, nu este permis să atingi familia, copiii, soțiile și așa mai departe. Asta-i murdar, asta o fac unii în Moldova și este considerat un lucru ordinar. Noi am văzut, în ultimii 10 ani, însă asta nu trebuie să se întâmple, deoarece, din cauza acestei lupte, familiile noastre deja suferă. Nu trebuie de făcut astfel de lucruri și de trecut peste liniile roșii. Sunt lucruri principiale și eu niciodată nu voi face asta. Dacă am avut niște discuții, întâlniri cu familia și așa mai departe, chiar dacă acest om a pornit război împotriva mea, niciodată nu voi răspunde prin așa ceva. Pentru mine, asta este principial. S-a vorbit că au fost atacuri față de cineva - noi nu ne ocupăm de așa ceva și nici nu ne vom ocupa”, a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon nu exclude că astfel de atacuri în adresa președintelui vor continua, pentru a-i submina autoritatea.

„Cineva, un specialist în tehnologii electorale, s-a gândit: ”Haideți să trăsnim în Dodon și asta se va răsfrânge, oarecum, și asupra ratingului Partidului Socialiștilor proprezidențial. Băieți, asta se va răsfrânge exact invers. Asta va duce doar la creșterea ratingului Partidului Socialiștilor, deoarece acei care s-au gândit că există anumite jocuri între socialiști și partidul de la guvernare, vor înțelege, după asta, că nu există niciun joc. Acolo-i un trinom. Acolo sunt democrații lui Plahotniuc, acolo sunt alții. Asta-i evident. Consider că majoritatea înțelege asta foarte bine”, a constatat președintele.

Conform ultimului sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor, în șeful statului au încredere 49,7 la sută dintre cetățeni, iar 49, la sută sunt gata să voteze pentru Partidul Socialiștilor. Sondajul a fost realizat în perioada 4-9 ianuarie, pe un eșantion de 1.179 de oameni din 81 de localități. Marja de eroare este de trei la sută.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).