Marcați
Au obținut păstrarea chioșcurilor
O nouă acțiune de protest a angajaților întreprinderii de stat ”Moldpresa” și a vânzătorilor de flori de pe strada Cuza Vodă în fața Primăriei Capitalei a dat rezultate. Consilierii municipali au aprobat astăzi modificări la regulamentul privind comerțul în stradă. Prin acestea, comercianții de flori și de ziare au obținut dreptul la păstrarea chioșcurilor.

Sute de oameni au protestat în fața Primăriei Capitalei, nemulțumiți de intenția autorităților de a evacua 24 de chioșcuri de pe bulevardul Ștefan cel Mare. De asemenea, urmează a fi retrase chioșcurile din sectorul Buiucani. Asta însemna ca zeci de angajați ai ”Moldpresa” să rămână fără un loc de muncă. În luna martie, acțiuni similare urmau să fie întreprinse și în raport cu gheretele în care erau vândute flori, ceea ce ar fi afectat aproape 1.000 de oameni. Revoltați de aceste intenții, comercianții au ieșit la proteste.

Protestatarii au delegat câțiva reprezentanți, care au transmis mesajul lor la ședința consiliului municipal. Aceștia au subliniat că munca lor este legală și nu văd niciun motiv de a le împiedica activitatea.

”Mă ocup cu creșterea florilor de acum aproape 30 de ani, producem și vindem, și cred că aducem un aport în folosul statului și a municipiului Chișinău. Noi plătim impozite, suntem legal acolo. Rugăm consilierii municipali să hotărască întrebarea pozitiv”, a declarat Aurel Borta, crescător de flori.

”Ca membru al sindicatului eu spun clar că principala noastră dorință este de a păstra o întreprindere sănătoasă care activează din 1954, de a păstra locurile de muncă la 800 de oameni, de angajați, care lucrează legal și au un pachet social deplin garantat”, a declarat membrul Sindicatului ”Moldpresa”, Rodion Stamatin.

Consilierii fracțiunii PSRM au propus modificarea regulamentului privind comerțul în stradă, încât să fie permisă activitatea chioșcurilor și gheretelor. Potrivit proiectului de decizie elaborat de socialiști, Direcția Arhitectură urmează să stabilească un model unic de amenajare a punctelor de comerț, care să se încadreze armonios în peisajul urban, inclusiv în zona istorică a orașului. Propunerea a fost aprobată cu 30 de voturi.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).