Marcați
Calea spre o dezvoltare armonioasă
Lipsa unei viziuni strategice, corupția și carențele din cadrul legal în domeniul urbanistic. Acestea sunt principalele piedici în calea dezvoltării armonioase a Capitalei, consideră candidatul PSRM în circumscripția uninominală Nr. 25, Alexandr Odințov. El a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, mai mulți pași pentru soluționarea acestor probleme.

Unul dintre principalele obiective pe care și le propune candidatul socialist în circumscripția uninominală Nr. 25 din Chișinău, Alexandr Odințov, este modificarea procedurii de adoptare a planului urbanistic general. El consideră că acest document trebuie să fie votat de Parlament, și nu de consiliul municipal, pentru a evita interesele ascunse și schemele de corupție. «Uneori, există necesitatea de naționalizare a unor terenuri în interese obștești, pentru construcția drumurilor, centurilor de ocolire, construcția podurilor și noi nu putem face asta, deoarece careva din consiliul municipal a votat cândva pentru privatizarea în favoarea agenților economici sau din cauza corupției, a votat pentru privatizarea terenului», - a comunicat Odințov.

Un alt pas important în opinia lui Odințov este realizarea unor proiecte de infrastructură majore, în cadrul unor programe guvernamentale, în corespundere cu interesele populației. «Nu toți locuitorii sectorului Botanica știu, însă strada Cuza Vodă urmează a fi extinsă. De la strada Sarmizegetusa, trebuie să fie construit un nou viaduct, care se unește, prin calea ferată, direct cu bulevardul Mircea cel Bătrân. Dacă e să implementăm acest proiect, va fi absolut simplu de a ajunge spre Râșcani și Ciocana. Realizarea tuturor acestor proiecte, fără sprijin guvernamental, este absolut imposibil», - a relatat Alexandr Odințov.

Candidatul PSRM în circumscripția uninominală Nr. 25, Alexandr Odințov, a mai spus că prioritate în dezvoltarea Capitalei trebuie să aibă amenajarea complexă a teritoriului și dezvoltarea infrastructurii sociale.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).